KESSY - dostęp bezkluczykowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • psielvis
    Classic
    • 2016
    • 28
    • Octavia III combi (5E5)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Błażej
    Witam.Mam problem co do ,,Cykacza" w prawych przednich drzwiach niektorzy nazywaj to gwizdkami.Zaczal mi brzeczec i chcialbym wymienic ale niewiem jaki tam siedzi moze ktos ma pojecie???
    Mi tez ten gwizdek w prawych drzwiach zaczyna charczec i czasmi przestake dzialac. Do jakis blad wlasnie przez niego jest wywalany. Jak nede wymienial dam znac.
  • CirixX
    Drive
    • 2013
    • 43

Witam,
    kto to zamówił i czy warto zamiast kluczyka dopłacić 1500 pln ?
    Dla mnie to zupełny gadżet, chyba że nie doceniam tej funkcjonalności.
    Acha, ktoś wspominał w innym temacie, że żona nie zgodziła się w kwestii bezpieczeństwa i nie dała sobie wytłumaczyć, a ja się zastanawiam czy nie miała racji?
    Potencjalny złodziej może sądząc po wypasionej wersji domyślać się, że ten system w danym pojeździe się znajduje i się zaczaić, i co wtedy?
    Tyle się słyszy o kradzieży na butelkę, na awarię na drodze itp., wiadomo czy nie zaczną czaić się na Kessy ?
    Jakby nie było - drzwi otwiera od półtora metra np. pakujecie coś do bagażnika a złodziej już się pcha do przodu, rygluje drzwi i odpala. Czy Kessy zgasi silnik gdy odjedzie ode mnie te półtora metra ?

Komentarz

• Bomber
      Ambiente
      • 2013
      • 226

Ja nie brałem bo jeżeli chodzi o otwieranie auta i odpalanie to klucz możesz mieć w kurtce ale zamykać i tak trzeba z przycisku więc taki zbędny gadzet.
      Pozdrawiam,

Bomber

Komentarz

• mascotte
        Ambiente
        • 2013
        • 180

ja miałem w avensisie dobra sprawa, jeden mankament to wpięty kluczyk w pilocie do zamka który zgubiłem, pamiętam że dorobienie takiego ori klucza kosztowało 250 pln (kosmos! cena), jednak później jak podchodziłem to Octy to się zapominałem łapałem za klamkę i się nie otwierała teraz otwieram pilotem jak to bie złodziej wlezie przy tobie do auta to go nie odpali sprawdziłem w toyi sadzałem delikwenta za kółkiem ja byłem na zewnątrz mając pilota przy sobie i nie odpalił zresztą zapała się przy starterze czerwona dioda i na maxidocie zapalało się brak kessy
        Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

• apko
          Drive
          • 2013
          • 44

Ja to mam i po miesiącu użytkowania nie wyobrażam sobie życia bez tego.

To jest super sprawa jak się zakupy nosi, albo male dzieci. Polecam, tani nie jest ale wg mnie warto.
          PW

Komentarz

• mascotte
            Ambiente
            • 2013
            • 180

Zamieszczone przez apko

To jest super sprawa jak się zakupy nosi, albo male dzieci. Polecam, tani nie jest ale wg mnie warto.
            potwierdzam i nawet żałuję że nie doupiłem sobie, mam pytanie miałem coś takiego w poprzednim aucie z automatem że jak po odpaleniu wbijałem drive to się ryglowały zamki a przy return obniżały się lustra do cofania w nowej O3 też tak jest?

Komentarz

• MadDriver
              Rider
              • 2013
              • 285

Zamieszczone przez Bomber
              Ja nie brałem bo jeżeli chodzi o otwieranie auta i odpalanie to klucz możesz mieć w kurtce ale zamykać i tak trzeba z przycisku więc taki zbędny gadzet.
              Z tego co wyczytalem w manualu, to zaryglowac drzwi rowniez mozna poprzez dotkniecie czujnika klamki (w miejscu otworu na kluczyk).

Jest to bajer, kolejna rzecz, ktora ma przynosic kase producentowi Ale zamowilem to Natomiast gdybym mial bardziej ograniczony budzet to pewnie wolalbym cos innego zamiast KESSY.
              Mój Brzydal :-)

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jeśli chodzi jedną z koreańskich marek, to tak :
                samochód zapali jak kluczyk jest na zewnątrz
                ale jak daleko to nie wiem, nie sprawdzałem dokładnie, okolice przedniej szyby na pewno ale czy dalej to raczej nie
                ale jak już zapali, to jedzie bez kluczyka do pierwszego zgaszenia silnika
                czy warto ?
                to zależy na czym nam zależy
                z powodu kluczyka jest masa innych problemów czysto techniczno-serwisowych
                wystarczy że aku klęknie i żeby się dostać pod maskę sporo zachodu
                a to zaślepkę trzeba zdjąć z klamki, a to uważać żeby nie połamać (zwłaszcza zimą) i nie porysować itp itd :szeroki_usmiech

Komentarz

• elektrykprosty
                  Rider
                  • 2013
                  • 311

Re: KESSY - dostęp bezkluczykowy

Przy otwieraniu bagaznika nie odryglowuje drzwi.
                  Bez kluczyka w aucie nie odpali silnika.
                  Można ustawić, że odryglowuje tylko jedne drzwi albo tylko po jednej stronie.
                  By zamknąć trzeba dotknąć klamki. Nie trzeba dotykać pilota.
                  Przy próbie zatrzaśnięcia kluczyka w bagazniku otwiera bagażnik ponownie.
                  Nie da się zaryglować kluczyka w środku auta.

Jeszcze jakieś pytania?

Dla mnie to niestety zbyt drogi dodatek. Choć bardzo wygodny.

[ Dodano: Czw 07 Lis, 13 17:50 ]
                  Zamieszczone przez mascotte
                  Zamieszczone przez apko

potwierdzam i nawet żałuję że nie doupiłem sobie, mam pytanie miałem coś takiego w poprzednim aucie z automatem że jak po odpaleniu wbijałem drive to się ryglowały zamki a przy return obniżały się lustra do cofania w nowej O3 też tak jest?
                  Zamki się ryglują po przekroczeniu prędkości ok 10-20km/h. Do ustawienia w Bolero.

Przy reverse (ja na wstecznym cofami, nie wracam) lustro się może obniżać.
                  W lepszych wersjach do zaprogramowania o ile, w tańszych i RS obniża się o stały kąt.

Komentarz

• greg505
                    L&K
                    • 2013
                    • 1239

Zamieszczone przez elektrykprosty

W lepszych wersjach do zaprogramowania o ile, w tańszych i RS obniża się o stały kąt.
                    Ta opcja jest dostepna tylko przy elektrycznie regulowanych fotelach, myle sie?
                    Black magic

Komentarz

• elektrykprosty
                      Rider
                      • 2013
                      • 311

Zamieszczone przez greg505

Ta opcja jest dostepna tylko przy elektrycznie regulowanych fotelach, myle sie?
                      Nie jestem pewien. Diler stwierdził, że tej i innych funkcjonalności w RS nie uświadczysz.

Komentarz

• mascotte
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 180

najgorsze jest to że trzeba tworzyć forum do takich pierdół tak siadłem i pomyślałem co jest grane dlaczego producent aut zmusza nas do takich tematów, gdzie u innych jest to oczywiste i proste

Komentarz

• MadDriver
                          Rider
                          • 2013
                          • 285

Nie jestem pewien. Diler stwierdził, że tej i innych funkcjonalności w RS nie uświadczysz.
                          Wielkiej roznicy specjalnie nie ma. Naliczylem dokladnie dwie. Jak zamawialem RS, to nie mozna bylo miec w aucie takich opcji wzgledem wersji "cywilnej":
                          - elektrycznie sterowanych foteli
                          - webasto

W RS nie mozna tez zrezygnowac z foteli sportowych na rzecz "zwyklych". Ale to normalne -- w koncu to RS. No moze z tym wyjatkiem, ze mogli dac obok opcji foteli material+skora lub pelna skora jeszcze skora+alcantara.

Pomijam kwestie, ze w RS nie mozna miec dekora imitujacego drewno Tak samo jak w wersji "cywilnej" nie mozna miec pakietu "Black". Rowniez to co w "cywilnej" wersji nazywa sie DRIVE SET UP i kosztuje 400 PLN, to w RS nazywa sie PERFORMANCE MODE SELECTION i kosztuje 750 PLN.

Reasumujac: poza fotelami i webasto to w RS mozna miec dokladnie wszystko to samo co w "cywilnej" wersji.

[ Dodano: Czw 07 Lis, 13 18:48 ]
                          Zamieszczone przez mascotte
                          najgorsze jest to że trzeba tworzyć forum do takich pierdół tak siadłem i pomyślałem co jest grane dlaczego producent aut zmusza nas do takich tematów, gdzie u innych jest to oczywiste i proste
                          No tego bym nie byl pewien Gdyby przyszlo wybrac marke premium typu Audi/BMW/Mercedes -- tam dopiero mozna miec zawrot glowy jesli chodzi o wybor wyposazenia. A na stronie internetowej specjalnie lepiej to nie jest zrobione. Auta moze i premium ma ta trojca, ale strony internetowe juz tak premium nie sa.

Komentarz

• SilentEmpire
                            Rider
                            • 2009
                            • 304

Zamieszczone przez MadDriver
                            Rowniez to co w "cywilnej" wersji nazywa sie DRIVE SET UP i kosztuje 400 PLN, to w RS nazywa sie PERFORMANCE MODE SELECTION i kosztuje 750 PLN.
                            Bo w RSie jest przy tym RSmode który ma generator dźwięku imitujący bycie wewnątrz pojazdu z odkręconym wydechemDDDDDDDDDDD

poza fotelami i webasto to w RS
                            Webasto można zamówić, nie ma go w konfiguratorze - ale w cenniku PDF już jest, podobnie jak Pakiet Performance.
                            SUPERB

Komentarz

• MadDriver
                              Rider
                              • 2013
                              • 285

Zamieszczone przez SilentEmpire
                              Rowniez to co w "cywilnej" wersji nazywa sie DRIVE SET UP i kosztuje 400 PLN, to w RS nazywa sie PERFORMANCE MODE SELECTION i kosztuje 750 PLN.
                              Bo w RSie jest przy tym RSmode który ma generator dźwięku imitujący bycie wewnątrz pojazdu z odkręconym wydechemDDDDDDDDDDD

poza fotelami i webasto to w RS
                              Webasto można zamówić, nie ma go w konfiguratorze - ale w cenniku PDF już jest, podobnie jak Pakiet Performance.
                              Dzieki za info.
                              Miales na mysli Pakiet Challenge, a nie Performance, tak?

Komentarz

• elektrykprosty
                                Rider
                                • 2013
                                • 311

Wszystkie funkcje kessy sa opisane w instrukcji obslugi. Instrukcje są dostepne w internacie.
                                Kessy się bawiłem więc moge sprobowac odpowiedziec na dodatkowe pytania.

Komentarz

• bolo81
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 249
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Co do Kessy to oczywiście zamówiłem, fakt nie jest tani, ale jak ktoś używał podobny system (ja w Renault - Hands Free) to tak jak ktoś wspominał nie będzie mógł bez tego żyć :P

Też miałem początkowo rozterki (chodziło o złodziei) że albo się auto samo nie zamknie, albo że ktoś mi wejdzie i odjedzie. Nic podpobnego, jest to gadżet, który ułatwia życie
                                  O3 RS TSI DSG

Komentarz

• wozhd
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 103

Od dwóch miesięcy używam tego systemu i z ręką na sercu polecam wszystkim. Jeżeli na początku się wahałem, jednak 1.5k, to w następnym aucie bez namysłu go wezmę.
                                    O3 1.8 TSI Blue Race

Komentarz

• CHRIS3355
                                      Drive
                                      • 2013
                                      • 74

witam. mam pytanko czy mozna z pilota zamknac elektryczną klape bagaznika w kombi?????????????????
                                      CZERWIEŃ CORRIDA, LATO 18" FELGI GOLUS, ZIMA 18" FELGI TURINI.

Komentarz

• MadDriver
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 285

Zamieszczone przez CHRIS3355
                                        witam. mam pytanko czy mozna z pilota zamknac elektryczną klape bagaznika w kombi?????????????????
                                        Tak

Komentarz

• CHRIS3355
                                          Drive
                                          • 2013
                                          • 74

w jaki sposob bo po przycisnieciu przycisku na pilocie nie działa!

Komentarz

• MadDriver
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 285

Niestety samochodu jeszcze nie mam. W manualu pisze tak jesli chodzi o obsluge klapy pilotem:
                                            - Przy włączonym zapłonie nie działa obsługa pokrywy za pomocą kluczyka z pilotem
                                            zdalnego sterowania.
                                            - Obsługa pokrywy przyciskiem C nie działa, jeżeli pojazd został zaryglowany od
                                            zewnątrz.
                                            - Obsługa klapy przyciskiem z symbolem  na kluczyku z pilotem zdalnego sterowania
                                            oraz przyciskiem C nie działa, jeżeli do samochodu jest podłączona przyczepa.

Przy czym zastanawiajaca jest tabelka, gdzie chyba wynika, ze faktycznie nie mozna zamykac z pilota. Dziwne o tyle, ze na filmie o RS z Wirtualnej Polski widzialem jak facet zamykal klape wlasnie z pilota :shock:

Komentarz

• CHRIS3355
                                              Drive
                                              • 2013
                                              • 74

a masz moze link do tego filmu?

Komentarz

• MadDriver
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 285

Zamieszczone przez CHRIS3355
                                                a masz moze link do tego filmu?

Niestety -- ale tam facet otwiera bagaznik, a nei zamyka.

Komentarz

• Enriquez
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7685
                                                  • Superb III (3V3)

O ile w O3 jest podobnie jak w S2 to zamykanie z kluczyka trzeba zakodować w module sterowania klapy w jego adaptacjach.
                                                  Pozdrawiam
                                                  Marcin

Komentarz

Pracuję...